Povestile Oanei

5 obiceiuri deloc de neglijat când vine vorba de protejarea mediului înconjurător

  • 1 comment
De ceva vreme sunt mult mai conștientă de toate lucrurile pe care le fac, implicit când vine vorba de grija față de mediul înconjurator. Și am pregătit acest mic articol, unde vă prezint cum am eu grijă de mediul înconjurator, de natură și implicit de viitorul copiilor noștri. Cine știe, poate vă va face mai conștienți și poate o să-mi preluați unele obiceiuri: 

Se spune că dragostea ține trei ani, dar noi avem mai mult de atât!

Când mă întreba cineva acum ceva vreme dacă mă văd căsătorită, cu familie etc, rădeam, da râdeam în hohote. Nu de alta, dar treaba asta cu mariajul mi se părea departe de mine. Niciodată, dar niciodată nu m-am visat soție și sincer doar îmi plăcea să le văd prietenele mele cum trec prin această experiență, dar când venea vorba de mine, nu! Până când soarta mi-a arătat că eu sunt făcută pentru viața de familie, lucru pe care acum nu l-aș mai schimba pentru nimic.

Filme și seriale de urmărit vara aceasta! Și cel mai interesant unicorn

Știu cât de mult sunt apreciate articolele cu recomandări de filme, seriale și documentare și vin cu o super propuneri și de această dată. Nu am renunțat la HBO pentru Netflix, dar e cert că ambele mă ajută să descopăr multe lucruri interesante. Astazi am o listă faină de recomandări pentru această vară și sper să vă placă.

Ce reguli de bază trebuie să respecți ca invitat la nuntă, dar și de ce aspecte trebuie să țină cont mirii!

Sâmbătă avem plăcerea să mergem la prima nuntă din acest an și abia așteptăm, dar mă gândeam zilele acestea, în timp ce vizualizam în weekend poze cu persoane care mergeau la diverse nunți, că noi am uitat să respectăm niște principii nescrise în calitate de invitați la o nuntă. De asemenea, și viitorii miri ar trebui să țină cont de anumite aspecte când vine vorba de oamenii care le vor fi aproape în ziua cea mare.

Paștele în satul meu!

Sunt multe obiceiuri și tradiții de Paște în România, unele încă se respectă altele s-au pierdut, dar ceea ce știu cu certitudine, e că Paștele la sat nu are nicio legătură cu ce se întâmplă acum în orașe. Nicăieri nu se simte mai bine mirosul de pască și cozonac copt în cuptoarele de lut, mirosul de iarbă proaspăt taiată și nicăieri nu se simte mai bine credința și speranța oamenilor.

Asia Express o emisiune pe placul meu!

Să parcurgi kilometrii întregi, fără resurse, doar la mila localnicilor, cu siguranță este de admirat și toți merită un mare Bravo! Merită un mare BRAVO și oamenii din spate, care cu siguranță muncesc de se spetesc. Se vede asta, se vede de profesionalismul Monei Segall. Mi-a plăcut și de Gina, care e o persoană empatică și acolo pentru concurenți cu un strop de pozitivism.

Gustul copilăriei era zahărul pus într-un colț de pâine sau cum mi-am stricat eu dinții!

  • 1 comment
O altă amintire se leagă de tata care venea sâmbăta acasă cu pâine caldă de la brutărie și eu adoram să rup colțul pâinii, ca mai apoi să îndes în el zahar. Da, zahar brut, acest aliment atât de interzis în vremurile noastre. După ce preparam semi-croissantul inventat de mine, mâncam cu atâta poftă, încât îl făceam și pe tata să încerce combinația mea magnifică. Nu-mi aduc aminte să fi fost un desert mai savuros decât zaharul înfipt în colțul pâine.

Doar în grădina casei mele de la țară simt că respir cu adevărat!

  • 2 comments
Aveți momente când vreți doar să respirați? Unii încearcă în parcuri, alții merg la yoga și încearcă tehnici de respirație conștientă, iar alții, ca mine, reușesc să respire doar acolo unde se conectează cu natura și implicit cu pământul. Sunt drumuri pe care le fac către casa mamei doar să respir. Știu că poate sună absurd, dar v-ați gândit vreodată dacă respirați conștient? Respirația ne arată că trăim, dar și cât de mult suntem conectați cu propria persoană.