Doar în grădina casei mele de la țară simt că respir cu adevărat!

  • 2 comments

Aveți momente când vreți doar să respirați? Unii încearcă în parcuri, alții merg la yoga și încearcă tehnici de respirație conștientă, iar alții, ca mine, reușesc să respire doar acolo unde se conectează cu natura și implicit cu pământul. Sunt drumuri pe care le fac către casa mamei doar să respir. Știu că poate sună absurd, dar v-ați gândit vreodată dacă respirați conștient? Respirația ne arată că trăim, dar și cât de mult suntem conectați cu propria persoană.  

Sunt zile când mă trezesc de dimineață, mă spăl repede pe dinți și alerg repede către serviciu. Respir pe fugă, la fel și cum trăiesc pe fugă. Sunt zile când nici nu conștientizez că am respirație, că e cu mine mereu, că mă însoțește în somn și în tot timpul zilei. Și cred că asta e povestea multora dintre noi.

Vin și acele zile când încep să mă sufoc la propriu, când simt că am nevoie să respir cu adevărat, să trag tare aer în piept și să simt că trăiesc cu adevărat. Atunci mă urc în mașină și merg 300 kilometrii să respir. Mă trezesc mereu de dimineață și stau pe pământul din grădina și doar respir. Îmi aduc aminte de copilărie, de puii care mă ciupeau de picioarele goale, de iarba verde cosită de tata, de câinele meu negru ce mereu se gudura pe lângă mine. Doar atunci respir cu adevărat, doar atunci îmi simt plămânii cum sunt invadați cu aer, creierul meu devine relaxat și pot să simt cum fiecare celulă din corpul meu conștientizează viața.

Mi-am dat seama că doar în grădina casei unde am copilărit simt că respir cu adevărat, simt că trăiesc. :)  

Voi unde simțiți că trăiți cu adevărat, că respirați conștient? 

 


Comentarii

Rof Ștef (neverificat) Mar, 03/19/2019 - 14:53

Gata, am gustat o feliuţă din "cozonacul" tău și mi-a plăcut 😆 o să te mai citesc cu placere !!!

Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
3 + 1 =
Rezolvați această problemă aritmetică simplă și introduceți rezultatul. De exemplu, pentru 1+3 introduceți 4.