Gustul copilăriei era zahărul pus într-un colț de pâine sau cum mi-am stricat eu dinții!

  • 1 comment

 

Zilele trecute am ajuns într-o cofetărie și am stat acolo să mănânc o prăjitură. Așa mi-am adus aminte de cât de mult așteptam să-mi zică mama în copilărie că mergem la oraș. Știu că era mare eveniment pentru mine, căci așa puteam să-mi etalez și eu undeva hainele bune. În plus, era momentul oportun să ajung la Sfânta Cofetărie, de unde puteam să-mi aleg o amandină din vitrina plină de prăjituri, pe care să o savurez alături de o sticlă de #tuttifrutti. Pe vremea aceea părinții noștri erau mult mai relaxați când venea vorba de zahăr.

O altă amintire se leagă de tata care venea sâmbăta acasă cu pâine caldă de la brutărie și eu adoram să rup colțul pâinii, ca mai apoi să îndes în el zahar. Da, zahar brut, acest aliment atât de interzis în vremurile noastre. După ce preparam semi-croissantul inventat de mine, mâncam cu atâta poftă, încât îl făceam și pe tata să încerce combinația mea magnifică. 

Îmi aduc aminte și de gustul spiralelor roz, pe care le rupeam în jumătate ca să mănânc toată crema, de ciocolățelele rotunde cu imagini din Scufița Roșie sau de caramelele care se lipeau de dințișorii mei.

Și nu doar dulciurile cumpărate îmi spărgeau măselele, rețeta de zahar ars cu nuci, era savurată cu toți vecinii mei, care cred ca acum merg la dentist și le pare rău pentru că au mâncat toate cronțănelile mele. 

Sunt curioasă vouă ce dulciuri v-au stricat dinții în copilărie?

Să-mi fie cu iertare d-na dentist!

 


Comentarii

Anonim (neverificat) Vin, 04/05/2019 - 23:33

Eu duminica cand imi era pofta de ceva dulce, la fel ca tine, indesam zahar in coltul scobit al unei paini si o inmuiam putin cu compot. De ce le mai multe ori scapam zahar pe jos si ca sa nu vada mama, ascundeam sub covor si se adunau furnici. Doamne ce scarmaneala luam de la ea. Iarna, scobeam cateva mere de seminte si in scobitura puneam dulceata, iar apoi le bagam in cuptorul cu microunde. Dupa 15-20 de minute se inmuiau si erau delicios de bune.

Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
3 + 1 =
Rezolvați această problemă aritmetică simplă și introduceți rezultatul. De exemplu, pentru 1+3 introduceți 4.