Cănăfior sună bine ca Mărțișor

Când am văzut prima dată ce minunății creează Loredana Barbu, creatoarea  frumoaselor bijuterii de la Cănăfior, nu am stat pe gânduri și am vrut să-i aflu povestea. Și nu știu dacă în primă instanță mi-a plăcut ideea ei sau numele acesta atât de simpatic de pronunțat – Cănăfior, care este simbolul prieteniei, al complicității și al momentelor presărate cu bucurie.

Înainte de a vă povesti ceva despre Cănăfior, o să vă povestesc câte ceva despre Loredana. Am cunoscut-o în primul an de facultate. Mă învăța cum să merg grațios pe scenă și cum să arăt relaxată în fața publicului. Apoi am urmărit-o online cum creștea frumos în lumea modei, căci ea este o ființă atât de frumoasă fizic, dar și la suflet, iar acum s-a mutat în Barcelona și creează sub aceast frumos nume – Cănăfior, bijuterii grațioase și unice.

 

ȚȚ

 

Dacă v-am făcut curioși, haideți să-i aflați povestea Cănăfior.

Cum ți-a venit  ideea?

Primul cănăfior a fost creat în 2015, din întâmplare. Prietena mea văzuse un accesoriu pe instagram care îi placea foarte mult și am zis “hai să ne distrăm, să vedem ce iese”, să încercăm să facem unul asemănător. Rezultatul a fost o surpriză pentru prietena mea, care m-a susținut și m-a îndemnat să continui cu propriile mele idei.

Nu-mi amintesc exact să fi ales în mod special numele, a fost spus natural, ca și când deja avea numele ales - cănăfior / canaf - ciucure.

 

ȚȚ

 

Cum ți-ai dat seama că ești o persoană creativă?

Jucându-mă  și continuând să fac asta. Din joacă și din curiozitatea de a pune obiectele unele lângă altele și de a găsi înlocuitori atunci când credeam că îmi lipsește ceva. E un joc fără sfârșit și fără limite.

Au trecut 28 de ani peste mine și încă nu am interiorizat conceputul ăsta, haha.

Eu cred că venim “la pachet” cu resursa și uneori nici nu ne dăm seama când scoatem roadele, mai ales că o folosim la fiecare pas în experiențele noastre. Fie că vrei să creezi un cănăfior sau să găsești o variantă să ajungi acasă cu toate fructele atunci când ți s-a rupt punga de cumpărături.

 

ȚȚ

 

Ce părere ai despre proiectele DIY?

Cred că ar fi pozitiv să încercăm să avem aceast ritual integrat ca pe un stil de viață. Să obținem obiecte noi din cele pe care nu le mai folosim. Un astfel de ritual are efecte incredibile asupra corpului fizic și asupra psihicului. Pentru mine ritualul DIY înseamnă relaxare, bucurie, moment meditativ și cumva o menținere a râului creativ interior.

 

ȚȚ

Ce emoție crezi că transmite Cănăfior?

In 2016 am plecat în Barcelona “one way ticket” și îmi amintesc și acum ca am scos din bagaj haine ca să fac loc cutiei cănăfior. Pe vremea aia nici eu nu credeam că o să aibe o direcție, știam doar ca e una dintre modalitățile mele de relaxare.

Cănăfior a crescut ca un ghiocel. Timid și încet, însă conștient fiind că are rădăcini bine împământănite în suflet și esență tare. Acum se deschide vieții și lumii întregi.

Suntem suma stelelor, iar Cănăfior este o stea care pornește din suflet către oameni cu daruri personale, lumină și iubire infinită. Iar bucuria cea mai mare e când micuțul cănăfior se întoarce acasă, în România.

 

ȚȚ

 

De ce ar trebui oamenii să achiziționeze astfel de produse?

De ce? Nu m-am gândit niciodată la întrebarea asta, haha.

Atunci când realizez un cănăfior primește toată atenția acelui moment, are apropria lui poveste, conține toată esența creației dedicată. Este unic. Iar elementul cheie de care mâ ajut este intuiția.

Și cred că asta este diferența dintre produsele facute în serie și cele făcute one-by-one.

îi îndemn pe oameni să se încline către produsele realizate manual de artizani locali.

 

Dacă Primăvara aceasta vrei să faci un cadou autentic cuiva drag, nu ezita să o cauți pe Loredana sau Cănăfior pe Facebook și Instagram. 

Link-ul îl aveți aici: https://www.facebook.com/Canafior-1718064575073744/

Nu vă speriați de distanță, eu vă asigur că o să vină mai repede coletul din Barcelona, decât mi-au venit mie roțile din Neamț în București ( 2 luni). 

 


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.