LEMNeria - bijuterii migălite cu drag!

De curând am descoperit niște bijuterii migălite din lemn, tare frumoase și ușor de purtat, cu motive tradiționale. În plus, numele mi-a atras cel mai tare atenția - LEMNeria. Nu ai cum să nu te facă curios, ce se meșterește la LEMNeria, iar eu m-am întâlnit cu creatoarea acestor frumoase bijuterii și am rugat-o să mă ajute cu mai multe detalii. Le găsiți mai jos și un GIVEAWAY simpatic pe pagina mea de Instagram. :) 

 

  1. De unde ideea cu LEMNeria? Care este esența acestor bijuterii? 

Această idee mi-a venit într-o fracțiune de secundă, eu căutând mereu bijuterii care să îmi spună o poveste, să fie deosebite.

Pentru mine motivele tradiționale fac parte din sufletul nostru de români și încerc să aduc un strop de autentic în fiecare ținută urbană prin integrarea unui accesoriu care are un motiv tradițional cusut. Dragostea pentru costumele tradiționale este datorată bunicii mele care în momentele libere cosea sau îmi arăta costumele tradiționale primite zestre de la străbunice și m-a învățat să cos, determinâdu-mă spunându-mi: că o domnișoară adevarată știe să coasă. Astfel, ideea folosirii motivelor tradiționale în structura bijuteriilor este aceea de a perpetua prezența lor în spațiul contemporan într-un mod cât mai discret, pentru ca publicul să le prețuiască și să înceapă să le vadă adevarata valoare. Drumul este anevoios, dar sper ca obiectivul sa fie atins.

Am în colețiile de până acum coliere, broșe, cercei cu forme geometrice simple și intenționez să creez mai multe, deoarece formele geometrice au semnificații multiple și împreună cu amplasarea acestora într-un anumit mod, culorile pe care le ofer, bijuteriile ajung să spună o poveste minunată.

 

ȚȚ

 

  1. De ce bijuterii de lemn?

Am ales lemnul deoarece mi se pare un material rar întâlnit ca material pentru bijuterii, deoarece nu este consacrat ca fiind un material prețios, precum aurul, argintul, platina sau alte materiale care pe parcursul timpului au fost consacrate ca fiind materiale prețioase. Pentru mine această cutumă nu are nicio însemnătate, deoarece, să nu uităm, un copac are viață, el simte, este în mijlocul furtunilor, este alinat de razele soarelui, miresmele florilor, cântecul păsărilor și strigătul animalelor, în plus, un copac este atât de măreț, iar să porți un accesoriu dintr-un material care a trecut printre atâtea…mi se pare sublim.

Acesta este motivul pentru care am ales bijuteriile din lemn.  

 

ȚȚ

 

  1. Care crezi că este valoarea dată de purtarea acestor bijuterii?

În fiecare piesă este pusă foarte multă pasiune. Doresc să transmit un mesaj prin fiecare piesă. În cazul motivelor tradiționale, semnificația acestora este cea stabilită de simbolurile care sunt cusute, dar în cazul celorlalte bijuterii, intervin eu cu imaginația și viziunea mea. Spre exemplu am creat un colier care conține 3 cercuri amplasate unul în celălalt. Cel mai mare este negru, mijlociul este gri, iar cel mic are culoarea lemnului. Acesta ilustrează construcția omului: cercul cel mai mic și pur reprezintă copilăria, cel gri adolescența și etapele din jurul acestei perioade, și cel negru maturitatea. Prin asta vreau să trag un semnal de alarmă și la fel sunt toate piesele.

Prima colecție a avut descrierea semnificației motivelor tradiționale, dar a doua colecție a apărut în momente atât de aglomerate încât nu am reușit să fac publică această semnificație, ea existând.

La târgurile viitoare, fiecare bijuterie va avea atașată și ca ea povestea, deoarece și aceasta face parte din ea.

  1. Cum este să fii creativ de meserie la început de drum?

Cuvântul potrivit pentru această etapa este „PROVOCAREA”. Sunt foarte multe provocări pe care le întâlnesc la fiecare pas. Sunt momente în care te afli sus și momente în care ești jos, lucru firesc în viață, dar fiind la început cele în care ești jos te fac să-ți pui multe semne de întrebare, însă atunci când este pasiune și proiectul pe care vrei să îl construiești este visul tău și crezi în el și îi proiectezi imaginea în viitor, speranța și încrederea acoperă orice temere și întrebare. 

 

ȚȚ

 

  1. Ce planuri ai pe viitor?

Doresc să lansesc o nouă colecție care să se bazeze pe stări, emoții și evoluția noastră, dar este un lait motiv destul de dificil și implică o documentare vastă pentru a putea transmite ce doresc.

Îmi propun să particip la acțiuni caritabile și de voluntariat care implică una dintre activitățile pe care le desfașoară LEMNeria, mai precis cusutul motivelor tradiționale pe lemn, astfel încât eu împreună cu acest proiect să facem cât mai mult bine și să ajutăm ca lumea sa fie mai frumoasă.

Dacă ți-a plăcut poveastea LEMNeria, nu uita să dai un share la acest articol, un like sau un follow aici: https://www.instagram.com/lemneria.atelier/ 

 


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.