String Art cu Dragoste

Stiu, nu sunt mândră de mine că nu am postat mai multe proiecte DIY, daar, promit că nu să omit această categorie și o să mă țin de treabă. Dar ca să fiu iertată, pot spune că am făcut multă treabă la job și tot cu multe lucruri creative m-am luptat, căci na, mă bucur de un job care mă lasă să fiu creativă. So, am organizat un atelier de DIY în toate magazinele Leroy Merlin, unde cei înscriși au trebuit prin tehnica String Art să construiască inimi sau căsuțe cu inimi.

ȚȚ

 

Sună pompos, dar String Art este o artă realizată cu ajutorul firelor de ață tensionate, iar cu multă îndemânare poți crea orice formă dorești. Asta s-a și întâmplat sâmbătă, iar cei înscriși la atelier m-au fermecat cu priceperea, îndemânarea și creativitatea lor.

Dar ca toată lumea să aibă un exemplu de cum să realizeze o placa de string art, am construit de la 0 un mini-chit și am facut câteva exemple.

Necesar: 

Am debitat plăci de lemn, marime A4 de la Leroy Merlin

Ciocan si ținte, pe care le găsiți peste tot.

Ață puțin mai tare, iar modelele de string art abundă tot internetul.

 

ȚȚ

 

Procedeul este extrem de simplu și te încurajez să încerci. :)

Pune modelul peste placa de lemn debitată și poți să începi să bați cuie din interior spre exterior. Dacă nu ai un model și te pricepi cât de cât la desenat, poți incerca pe o foaie sa faci un model. Distanța dintre cuie poate sa fie cât degetul arătător de mare. 

Grijă mare la degete! :D 

Important este sa ai ținte scurte și să le bați doar pe jumătate în placă, iar la final să fie toate de aceeași marime. 

ȚȚ

 

După ce ai bătut cuiele, poți să rupi ușor foaia model și să te apuci de înșirat ața. 

 

ȚȚ

 

Nodul este extrem de important la început. Fă un nod sau două la ața care înconjoară primul cui și de acolo pornești cum dorești.  

Când vine vorba de string art nu este important să fie perfect, cel puțin nu la început. Pe parcursul procesului ține ața în tensiune și nu uita să învârți strâns ața în jurul cuielor. 

 

tt

 

Când proiectul prinde formă poți să evidențiezi sau poți să te oprești. Nu uita de nodul pe care trebuie să-l faci la final, nu de alta dar opera ta de artă ar putea să se deșire. 

 

ȚȚ

 

Creativitatea nu are limite!


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.