City break de Sărbători, în Basel și Colmar

După cum știți sunt o pasăre călătoare și anul acesta am mers prin mai multe locuri, atât în țară, cât și în străinătate. Iar ca să păstrez tradiția familiei, am mers într-un scurt city break în Basel - Elveția și implicit în Colmar- Franța.  Ce e amuzant, e că în cele 3 zile de ședere, nu am știut niciodată în ce țară mă aflu mai exact. Asta pentru că Basel este un mic orășel din Elveția, care e la graniță cu Franța și Germania, mai exact 22 km de Mulhouse (Franța) și la 70 km de Freiburg (Germania).

Am avut senzația că doar în hotel eram în Elveția, dacă mergeam pe o stradă în stânga primeam sms că sunt în Franța, dacă mergeam în dreapta, primeam sms că sunt în Germania. În orice caz, încă din aeroport o să observați aceste chestiuni, asta pentru că EuroAirport, a devenit Basel–Mulhouse–Freiburg Airport pentru a arăta că deservește trei orașe din trei tări.

Ceea ce e și mai interesant, e că în Elveția nu ai semnal la telefon ( asta pentru că ei nu sunt în UE), dar cu siguranță se poate călători și așa, vă asigur că nu ne-am pierdut. 

Am luat bilete la Wizz.air, destul de ieftine și am avut cazarea la Ibis Hotel în Basel ( nu Ibis Budget, dacă cumva vă uitați pe Booking). Cazarea cu mic dejun și drumul ne-au costat în jur de 2500 lei. De la aeroport am luat autobuzul 50 și am dat 6,20 franci pe un bilet. Biletele se găsesc de cumpărat în stație, simplu, cu cardul Revolut. Autobuzul ne-a lăsat la capăt de linie, lângă gara Basel. De acolo am mers 10 minute pe jos până la hotel. V-am spus ca nu e semnal, deci cel mai bine e să vă descărcați harta Google din timp. Hotelul și camera au fost extraordinare, curățenie și liniște, deci chiar vă recomand să vă cazați acolo. 

Seara am vizitat Târgul de Crăciun din Basel, nimic spectaculos, dar vinul fiert a fost super. Orașul Basel seamănă mai degrabă cu un oraș din Germania. Te poți plimba pe malul Rinului, puteți vizita catedrala Muster sau te poți plimba prin centrul vechi. 

 

xxv

 

A doua zi am mers în Colmar, cu trenul, biletele ne-au costat în jur de 17 euro de persoană doar dus, o să găsiți repede în gară locul de unde se pot cumpăra bilete. Noi le-am luat dus-întors, ca să scăpăm de o grijă, ceea ce vă și recomand. Am ajuns în gara din Colmar după 40 minute și locul arăta exact așa cum mi-am imaginat, de basm, magic. A trebuit să mergem câteva minute printr-un parc și am ajuns la Târgul de Crăciun din Colmar, de fapt, sunt vreo 6 târguri simultan, care mai de care mai spectaculose. Locul e minunat, am făcut zeci de poze cu clădirile frumos decorate cu urși de pluș și decorațiuni de Crăciun. Efectiv ne-am lăsat duși de val și am explorat fiecare străduță, fiecare târg. Nici nu se putea altfel.

 

d

 

c

 

c

 

În Colmar am mâncat patiserie extraordinară, am băut suc de mere și am făcut mici cumpărături de Crăciun. Vă asigur că prețurile nu sunt exagerate și că merită să faceți și voi o escapadă fie iarna, fie vara. Colmar e frumos oricând! Hurry up! 

 

x

 

Bine de știut!

  • Puteți plăti cu euro și în Elveția, la restaurant ( noi am plătit cu euro și am primit rest franci)

Conversia a fost 1 euro – 1 franc

  • Se vorbește engleza, franceza, germana peste tot, cu siguranță o să vă descurcați.
  • La Starbucks găsiți wifi.

Călătorii frumoase să avem și în 2020! Vă invit pentru mai multe poze și detalii, pe contul meu de Instagram! 

 

c

 

 

 

 

 


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.