De ce nu reușesc unii oameni să plece în mai multe vacanțe într-un an?

Mai știți campania Europa Fm de astă vară cu – să nu mai moară capra vecinului? Ei bine, cred că asta ne reprezintă tare bine pe noi ca români și am descoperit și unde se vede asta cel mai mult: Vacanțele, domle! Mai mare invidie nu am văzut când cineva pleacă des în vacanțe. Să te Ferească D-zeu să mai pui și poze, că toate blestemele sunt pe capul tău.

Și cum sunt multe motivele pentru care unii reușesc să plece în vacanță mai des, sunt la fel de multe motive pentru care unii nu reușesc să călătorească mai des.

Am făcut sondaj printre cunoscuți și acestea sunt cele mai întâlnite cinci scuze:

  1. Nu am timp

Asa cum spune o vorbă din bătrâni, timpul nu iartă pe nimeni și dacă acum nu ai timp, ce te face să crezi că în cinci sau zece ani o sa ai? Timp există mereu, doar trebuie să știi să-l gestionezi cum trebuie. Încearcă la început de an să-ți programezi tot concediul și așa nu o să te mai lovești de lipsa timpului. Dacă te cramponezi de job, clar nu e locul unde ar trebui să lucrezi. Job-ul este important, dar timpul petrecut departe de el ne face tare bine.

 

  1. Nu am bani suficienți

Până la urmă, ce înseamnă suficienți? Ai avut vreodată bani suficienți?  Crezi că dacă ai avea de două ori mai mulți bani ai pleca mai des în vacantă? Sunt sigură că răspunsul este nu!

Există atât de multe oferte low- cost, cazari ieftine, air bnb  sau poate chiar să mergi să stai la niste rude care s-au mutat în străinătate, încât scuza banilor ar trebui eliminată. Poate nu o sa ai acum destui bani pentru vacanțele mult visate, dar nu trebuie să aștepti luni bune pana cand poti simti relaxarea. Renunță la lucruri inutile și cumpără amintiri. Vezi ce e mai important!

 

  1. Nu am cu cine să merg

Da, probabil te gândești că în vacanță e plicticos să mergi singur sau doar cu partenerul și nu cu un grup de prieteni. Eu una prefer să merg cu soțul meu, asta mă scutește de stres, decizii proaste sau vizite în locuri pe care nu vreau să le văd. Până la urmă ce-ți dorești de la o vacanță? Să poți vizita, să poți să te relaxezi? Sau să vrei să faci pe plac tuturor? Dacă totuși nu vrei să pleci singur, există vacanțe organizate de diverse agenții și acolo poți să-ți faci prieteni de drum.

 

  1. Imi e frică că nu mă pot descurca

Tata mereu spunea: A nimerit orbul Brăila, poți și tu! Habar nu am dacă e pe bune expresia, dar sincer, ce se poate întâmpla rău?! Atâta timp cât ai internet sau o hartă, puțină prezență de spirit și dorință de a explora, totul este perfect. Nu aștepta să înveți cinci limbi străine, să ai tot internetul de pe lume sau să ai câte-un prieten în fiecare oraș pe care vrei să-l vizitezi. Ai curaj, o să fie bine!

 

   5. Vacanță înseamnă să pleci în străinătate

Fals, fals și fals. Țin minte când ne-am luat mașina în fiecare weekend am mers  în câte-un oraș din România. Avem atât de multe locuri faine aici și nu mă refer doar la marele orașe, ci și tot felul de locuri mai puțin știute. Până la vacanța într-un loc din străinătate, poți începe cu destinațiile din România.

 

Motivele pentru care mulți nu pleacă în vacanțe mai des sunt nenumărate, dar majoritatea sunt strâns legate de motivele enumerate mai sus. Urăsc să moară capra vecinului și cred că în loc să ne uităm cu jint la pozele rudelor, prietenilor sau influencerilor de pe canalele sociale, mai bine încercăm să ne facem timp, să ne cumpărăm bilete de avion fără să stăm prea mult pe gânduri și să încercăm să explorăm lumea. Doar noi suntem responsabili de amintirile pe care vrem să le împărtășim cu nepoții noștri la bătrânețe.

 

 

 

 

 


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.