Vacanță la Gura Portiței

După cum bine s-a văzut pe canalele mele sociale, acum o săptămână am ajuns în satul de vacanță Gura Portiței. Nepoata mea stâlcește numele și spune că am fost la Gura Portiții. Ei bine, credeam că nu mă mai impresionează nimic în România, dar vacanța asta m-a dat gata. În primul rând, pentru cine nu știe, sunt o mare pasionată de pescuit. Din copilărie mergeam la balta din sat și prindeam pește cu fratele meu mai mare. Așa că nu puteam să ratez o astfel de oportunitate.  

 

ȚȘ

 

Gura Portiței este un loc cât se poate de neatins și neschimbat de mâna omului ( cu mici excepții pentru confort, of course), dar nu intruzive. Fașia de nisip se întinde între Marea Neagră și Lacul Golovița ( Delta Dunării). Gura Portiței este un fost sat pescăresc transformat în stațiune, dedicat celor care vor să cunoască o superbă zonă și să se bucure de liniște. Vă asigur că o să o găsiți din plin liniște.  

 

ȚȚ

 

Noi ne-am luat cazarea încă din luna februarie și am așteptat cu nerăbdare până în august. Am plecat din București cu mașina până la Jurilovca. Drumul este bun și în 3 ore am și ajuns la parcarea privată a pensiunii, unde ne-am și lăsat mașina pe tot timpul sejurului. Parcarea este mare și păzită. Niciun motiv de îngrijorare pentru mașină. Tot de acolo am primit brățările ( pe care le-am purtat pe tot parcursul sejurului) și ne-am îmbarcat pe o barcă mare, care ne-a dus la Pensiunea Gura Portiței.  Din păcate, nu știu foarte multe detalii despre cum poți să ajungi fără mașină, dar cred că sunt ceva variante cu trenul sau microbuzul. 

 

ȚȚ

 

Locul este magnific și vă asigur că pozele nu surprind cu adevărat frumusețea și originalitatea locului.  De la apartamentele de lux, până la căsuțele de pe plajă, Satul de Vacanță vă oferă multiple opțiuni de cazare. Noi ne-am cazat la Ceamurlia, o garsonieră cu ponton, de unde am putut pescui în fiecare zi. Camera e mare, așternuturile curate, prosoape curate și schimbate zilnic.  

 

ȘȘ

 

Când vine vorba de prețuri, pe noi sejurul de duminică și până joi, ne-a costat 3000 mii de lei. Aici am avut inclusă cazarea, parcarea păzită, transportul cu barca dus-întors, posibilitatea de a merge în fiecare zi cu hidrobicicleta, acces la piscină, șezlonguri pe plajă și chiar prosoape pentru plajă. 

De asemenea, în acești bani am avut inclusă masa. Și aici au existat două posibilități: puteam alege un meniu prestabilit de ei ( fără băuturi) sau să primim un card cu 880 lei, pe care să-l folosim cum ne dorea sufletul. Noi am ales a doua opțiune și am cheltuit în plus doar 300 de lei. Prețurile la mâncare sunt mari, dar trebuie să ținem cont că aprovizionarea se face cu ajutorul bărcilor și efortul ospătarilor e mare. Consumația de la piscină nu este inclusă în banii de pe cardul primit, trebuie să plătiți separat. 

Mare atenție! În zonă nu este niciun magazin, de aceea trebuie să vă aduceți tot ce aveți nevoie pentru un sejur. Puteți găsi câteva lucruri la recepție, dar cel mai bine preveniți orice nevoie. Ca să nu cumpărați apă mereu, puteți să vă luați la voi un bax cu apă plată la jumătate. 

Timpul trece tare repede aici, deoarece ai ce face. Poți să pescuiești ( și poți lua peștele acasă, în cameră există frigider) poți sta la piscină, poți sta la plajă, apa mării e curată și nisipul este extrem de fin. Poți să faci și masaj, te poți juca tenis etc. Locul este kids frendly și dacă ai un Autan, cu siguranță țântarii nu o să-și facă de cap.

 

Tot aici am văzut și cel mai frumos răsărit, dar și cel mai spectaculos asfințit! 

 

ȚȚ

 

Pe lângă aceste activități, ai posibilitatea să te plimbi prin Deltă cu barca. Costă 120 lei de persoană și timp de 4 ore, ai posibilitatea să admiri frumusețea naturii și să vezi nuferi, animale și păsări rare. Vă recomand!  

În ultima zi a vacanței am avut parte și de un spectacol de dansuri și muzică tradițională specifică zonei din Dobrogea, unde toți oaspeții au avut acces. 

 

țȚ

 

Ce să mai, pentru mine a fost perfect! Anul viitor ne vedem acolo! 

Aici gasiți adresa pensiunii, iar pe mine pe Instagram! Nu ezitați să-mi scrieți.

Vacanțe faine și creative să aveți! :) 


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.