Se spune că dragostea ține trei ani, dar noi avem mai mult de atât!

Când mă întreba cineva acum ceva vreme, dacă mă văd căsătorită, cu familie etc, rădeam, da râdeam în hohote. Nu de alta, dar treaba asta cu mariajul mi se părea departe de mine. Niciodată, dar niciodată nu m-am visat soție și sincer doar îmi plăcea să le văd pe prietenele mele cum trec prin această experiență, dar când venea vorba de mine, no way! Până când soarta mi-a arătat că eu sunt făcută pentru viața de familie, lucru pe care acum nu l-aș mai schimba pentru nimic.

Pentru că am împlinit 3 ani de la căsătorie, pot spune cu mâna pe inimă, că dragostea adevărată nu dispare în 3 ani. Dragostea nici măcar nu se măsoară în ani, ci mai degrabă în amintiri frumoase, momente grele, discuții în contradictoriu, discuții de împăcare, prietenie și respect.

Nu vreau să țin predici de cât de minunată e viața mea de soață, dar trebuie să știți, că a fi căsătorit nu e o piatră de moară și nici un lucru de care să fugi. Căsătoria e o nouă etapă, unde 1 se transformă în 2 și astfel, toate bucuriile, necazurile, încercările sunt mai ușor de dus împreună.

Pentru noi căsătoria înseamnă: iubire, bucurie, succes și luptă. Am descoperit împreună cine suntem noi cu adevărat, cum vrem să fim unici și să ne dezvoltăm familia așa cum noi ne dorim, învățăm zi de zi să nu repetăm greșelile voite sau nu ale părinților noștri, să nu mergem pe același pattern. Învățăm zi de zi că fiecare dintre noi e unic și are nevoie de libertatate, încurajări și sprijin. Învățăm zi de zi să fim mai buni, învățăm la propriu, citim aceleași cărți, facem schimb de experințe și călătorim. Nu disimulăm fericirea, nu încercăm să ne mințim și nu încercăm să-l schimbăm pe celălalt.

Orice relație de iubire vine la pachet și cu presiune internă și externă, cu certuri sau neînțelegeri, dar totul face parte din evoluția noastră. Ce ar fi o relație dacă nu ne-am certa că lăsăm hainelele aruncate prin casă sau că eu nu pun sac în coșul de gunoi? Glumesc, dar certurile sunt normale și chiar indicate în relații. Eu am descoperit că nu reușeam să mă cert cu soțul meu, să spun ce mă supără, la început chiar refuzam dialogul. Acum reușesc să spun ce mă deranjează dintr-o suflare și asta ne-a ajutat să comunicăm mult mai bine. 

Căsătoria este o provocare, o călătorie pe care ai promis că o faci cu omul pe care îl iubești, căruia i-ai promis la bine și la rău. Căsătoria nu este o joacă, astăzi îmi place de tine, mâine nu-mi mai place, căsătoria este despre totdeauna. Ține minte: pentru totdeauna!

 

La mulți ani, #lov!


Adaugă comentariu

HTML limitat

  • Taguri HTML permise <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.
Imagine CAPTCHA
Introduceti caracterele din imagine.